Nieuws

Beste van de provincie: ’t Nonnetje in Harderwijk

’t Nonnetje in Harderwijk is dit jaar niet alleen naar positie 29 gestegen in de Lekker500 Top-100, maar daarnaast zelfs het beste restaurant in de provincie Gelderland.

Nonnetje

Deze topzaak heeft al jaren een notering in Lekker500 en is dit jaar gestegen met maar liefst 4 plaatsen naar positie 29. Het restaurant is hiermee het beste restaurant van de provincie Gelderland. Uit de recensie: ‘Stijlvol van inrichting met een uiterst aangename uitstraling. SVH Meesterkok Michel van der Kroft maakt in zijn keuken prachtige gerechten, die worden geserveerd door een professionele zwarte brigade onder bezielende leiding van patron Robert-Jan Nijland. We zijn meteen onder de indruk van een amuse van diverse peulvruchten met Hollandse kersen, gel van kers, ijs van snijbonen en gepofte tuinbonen met peulvruchtenschuim. Als voorgerecht volgt in eigen huis gerookte zalm met ijs en vinaigrette van geitenyoghurt. Een sublieme uitvoering van een klassieker, versterkt door een sublieme keuze van SVH Wijnmeester Edger Groeneveld: Lias Finas van de albariñodruif (Attis, Rias Baixas, 2017)’.  

Inspiratie opdoen voor dé culinaire pareltjes van het land? Lekker500 editie 2020 ligt nog in de winkels en is nog steeds te bestellen!

Redactie Lekker