Nieuws

Beste van de provincie: Tribeca in Heeze

Tribeca in Heeze is met maar liefst twee plekken gestegen in Lekker500 editie 2020, en staat daarmee op de derde plek van de Top-10. Dit fantastische restaurant is daarmee het beste restaurant van de provincie Noord-Brabant.

Tribeca

Jan en Claudia Sobecki zijn al jaren in Lekker500 te vinden met hun restaurant Tribeca. Dit sterrenrestaurant, waar ongelooflijk hoog niveau terug te vinden is, staat daarom ook niet voor niks op de derde plek in Lekker500. Uit de recensie: ‘De ijver en het vakmanschap waarmee de Sobecki’s in korte tijd een memorabel eetpaleis hebben neergezet in Heeze, is benijdenswaardig. Aan dit succes ligt, naast fenomenale kookkunst, een verstandig personeelsbeleid ten grondslag. Zo heeft Tribeca met het binnenhalen van SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en zijn Cordial-pupil Adriaan Visser een geweldige slag geslagen. De maîtres-sommelier zijn op elkaar ingespeeld, oprecht geïnteresseerd, toeschietelijk en vakkundig. Zij weten, zich in de rug gedekt door een ontspannen bedienteam, dat de kunst verstaat om je volledig in de watten te leggen. Tel daarbij op dat de keuken van Jan Sobecki op constant hoog niveau blijft draaien, dat hij en zijn partner-gastvrouw Claudia beschikken over een schitterende eetzaal, een keukenkamer waar je letterlijk aan de open keuken aanschuift, een charmante binnentuin én de laatste nouveautés op culinair gebied, en je beseft: hier klopt alles.’ 

Wist je dat?

Wist je dat Jan en Claudia Sobecki hun restaurant hebben genoemd naar de New Yorkse wijk Tribeca, ook wel de ‘driehoek onder Canal Street’ genoemd. Jan werkte er jaren. In Heeze hebben zij nu hun eigen driehoek gecreëerd tussen werk, familie en vrienden. 

Benieuwd hoe Tribeca uiteindelijk is ontstaan? Wat Jan Sobecki vroeger allemaal heeft gedaan op culinair gebied? Hoe zijn jeugd eruitzag? Welke collega hij bewonderde in 2017? Lees dan hier het interview met Jan Sobecki uit 2017. 

Redactie Lekker