Nieuws

Boek 10 jaar Amarone voor Leontien

Chef-kok Gert Blom en gastheer en toenmalig compagnon Harrie Baas openden 10 jaar geleden restaurant Amarone in Rotterdam.

Amarone

Harrie Baas verliet onlangs de zaak om zich verder als freelancer verdienstelijk te maken en echtgenote Caroline Baas-Wildtham, ervaren gastvrouw in o.a. restaurant Parkheuvel, neemt sindsdien de dienst waar.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan heeft Gert Blom een jubileumboek uitgebracht over het wel en wee van zijn Amarone. De opbrengst komt ten goede aan het Leontienhuis in Zevenhuizen dat zich inzet voor mensen met een eetstoornis. Het eerste exemplaar werd door hem uitgereikt aan oud-olympisch wielrenkampioene Leontien van Moorsel, oprichter en boegbeeld van het Leontienhuis.

Gert Blom: “In restaurant Amarone maken we van eten een feest, terwijl er zoveel mensen zijn die worstelen met eten. Ik vind dat eten ook voor hen weer een plezier moet worden. Daarom steun ik het Leontienhuis – dat volwassenen en kinderen met een eetstoornis begeleidt – en het zou geweldig zijn als meer horecaondernemers dit goede doel zouden omarmen.”

Het jubileumboek waarin aan de hand van de verhalen van (oud)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die klassiekers werden, een tijdreis wordt gemaakt door een decennium Amarone, kost 20 euro en is te koop bij het restaurant zelf en bij Rotterdamse speciaalzaken als Wildhandel Treuren, kookwinkel Kookpunt en bij horecagroothandel Zegro. Gasten kunnen het tienjarig bestaan meevieren met een jubileummenu van € 100 van tien klassiekers uit de keuken van Amarone.

Gert Blom, echtgenote Caroline (l.) en Leontien van Moorsel met het jubileumboek.

Redactie Lekker