Nieuws

Bolenius in Top-25 beste groenterestaurants ter wereld

Restaurant Bolenius in Amsterdam is door We’re Smart World uitgeroepen tot ​éé​n van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. In een lijst vol mondiale sterrenrestaurants vormt Bolenius samen met De Librije de enige Nederlandse vertegenwoordiging.

Bolenius

SVH Meesterkok en Dutch Cuisine mede-oprichter Luc Kusters is trots. "Het is voor het gehele team natuurlijk fantastisch om in dit illustere rijtje te staan! Het ​motiveert ​om ons in deze richting te blijven ontwikkelen.”

​Op hetzelfde event kende Gault Millau de 'Beste Smaak & Gezondheid special award 2016' toe aan Bolenius. De jury is lovend over restaurant Bolenius, gelegen tussen de kantoortorens aan de Amsterdamse Zuidas: “Het restaurant heeft er een onwaarschijnlijke etalage: een 120m2 grote moestuin waar chef Luc Kusters een deel van zijn dagverse groenten en kruiden oogst. Hij geeft groenten een even groot podium als vis en vlees en maakt het verschil met specifieke bereidingen en technieken.” Bolenius was in 2015 door Gault Millau al verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland.

Redactie Lekker