Nieuws

Certificaat voor authentiek Japanse restaurants

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka, beiden gevestigd in Hotel Okura Amsterdam, hebben dinsdag 12 maart als eerste restaurants in Nederland het certificaat ontvangen voor het gebruik van authentiek Japanse ingrediënten.

Yamazato en Sazanka ontvangen certificaat voor gebruik van authentiek Japanse ingrediënten

Het certificaat wordt door de handelsorganisatie JETRO uitgereikt aan restaurants, bars en groothandels buiten Japan die authentieke en van oorsprong Japanse producten gebruiken. Tijdens de ceremonie in het Hotel Okura kregen de restaurants het certificaat toegekend in bijzijn van eregast Yoshika Kijima, de afgevaardigde van de Japanse ambassade in Nederland. 

Chef Masanori Tomikawa

Executive chef en manager Masanori Tomikawa heeft naast Yamazato Restaurant, dat in 2002 als eerste authentiek Japanse restaurant in Europa een Michelinster ontving, ook Teppanyaki Restaurant Sazanka onder zijn hoede. Tomikawa: “Er heeft een enorme ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van het verkrijgen van de allerbeste Japanse ingrediënten. De kwaliteit van producten staat voorop in onze keukens en om onze gasten het beste te kunnen bieden, ontkomen we er niet aan bepaalde ingrediënten uit Japan te importeren. Dankzij JETRO en het Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan wordt het ons makkelijker gemaakt om aan Japanse producten te komen.” 

Hotel Okura Amsterdam

Drie restaurants van Hotel Okura staan in restaurantgids Lekker500 editie 2019. Twee daarvan hebben een positie in de Top-100: Ciel Bleu, dat zich op de 23e verdieping bevindt, staat op nummer 4 en Yamazato - waar de traditionele Japanse haute cuisine Kaiseki Ryori geserveerd wordt - op plaats 45. Restaurant Sazanka staat in de Top-500. De chefs bereiden de gerechten hier op teppanyaki-wijze voor de gasten.

Meer lezen? Je kunt Lekker500 editie 2019 bestellen via deze link.

Redactie Lekker