Nieuws

Chef-kok De Hoefslag winnaar van het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland

Marco van der Wijngaard van Top-100 restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin heeft afgelopen weekend de finale van het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland gewonnen.

HFSLG

De jury riep het gerecht “Erwtensoep met acht onderdelen van het Kromme Rijn varken” als winnaar uit. De chef-kok presenteerde zijn gerecht in een ouderwetse spaarvarken dat bij het opdienen knor-geluiden maakte. Door de creativiteit, opvallende humor en de smaaksensatie stak de bijzondere Erwtensoep boven de anderen uit. De tweede plaats ging naar Top-100 restaurant Brienen aan de Maas in Well.

Elk jaar organiseert horecagroothandel Hanos en de Nederlandse Varkenshouders een wedstrijd voor restaurants met een bijzonder varkensvleesgerecht op de kaart. Dit jaar schopten zes restaurants en drie teams van hotelscholen uit Nederland en België het tot de finale.

Foto: Passion Hi

Redactie Lekker