Nieuws

Chef-kok Rick Blanken neemt restaurant Ledeboer in Almelo over

Een bijzonder tafereel in restaurant Ledeboer in Almelo, want chef-kok Rick Blanken heeft zijn functie uitgebreid. Hij is namelijk niet meer alleen de chef, maar tevens de nieuwe eigenaar.

Restaurant Ledeboer Rick Blanken

In 2017 geleden stapte Rick Blanken voor het eerst restaurant Ledeboer in Almelo binnen, destijds als chef-kok. Zeven jaar later zijn de rollen omgedraaid, want hij mag zichzelf nu voor honderd procent de eigenaar noemen. 

Restaurant Ledeboer

De chef-kok was eerst mede-eigenaar van het restaurant. "Voormalig eigenaar Richard van den Hoeven vroeg of ik als mede-eigenaar mee wilde draaien in het bedrijf, omdat ik vanaf dag één alles deed", vertelt Rick aan 1Twente. De focus in het restaurant werd bij Richard minder en hierdoor was de keuze voor een volledige overname snel gemaakt. 

Bijzondere locatie

Sinds 2017 zit restaurant Ledeboer gevestigd in het oude bankgebouw in het centrum van Almelo. Het restaurant had in 2019, 2020, 2021 en 2023 al een eervolle vermelding in Lekker, en waren de recensies lovend. "Iedereen kan zich thuis voelen bij restaurant Ledeboer. We bieden dan ook meer kwaliteit dan de prijs die de gasten ervoor betalen. Dit vinden we het belangrijkst", aldus het restaurant. 

Veranderingen in het restaurant

Of de nieuwe eigenaar het roer volledig omgooit? Daar hoeven klanten niet bang voor te zijn. "Ik heb vanaf dag één al bepaald wat er gaat gebeuren in het restaurant, dus hierin verandert er niet veel", legt de chef-kok uit. "Wij blijven wel bezig met veranderingen, zoals werkkleding en het servies." Wat voor hem het belangrijkste is? "Het is belangrijk om goed met elkaar te communiceren binnen het team. Het heeft geen zin om tegen personeel te schreeuwen. Met mensen bezig zijn is het mooiste wat er is en dat ik dit samen met een team mag doen, maakt mij heel gelukkig." 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: 1Twente, Misset Horeca
Beeld: Marieke Dijkhof

Tags

Rick Blanken, Ledeboer, almelo, chef-kok