Nieuws

Nederland is een SVH Meesterkok rijker, Chris Naylor

Chefkok Chris Naylor van Restaurant Vermeer* in Amsterdam, is op 23 september geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nederland telt, na de inauguratie van Naylor, 148 SVH Meesterkoks.

Chris Naylor

De Meesterproef van Chris Naylor is afgenomen door SVH Meesterkoks Marc van Gulick van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Lucas Rive van Restaurant Lucas Rive* in Hoorn en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De Meesterproef vond plaats in Restaurant Vermeer*. Normaal gesproken serveert het restaurant geen lunch, maar voor de Meesterproef werd een uitzondering gemaakt, omdat het een vast onderdeel is van de Meesterproef. ‘Chris is een gedreven en zeer bekwame chefkok die fantastische gerechten met verfijnde en pure smaken gepresenteerd heeft. Kenmerkend hierbij zijn de rijke sauzen en de toevoeging van specerijen uit de hele wereld aan met name de groenten, waardoor er pure en zuivere smaken ontstaan. Het samenspel tussen de keuken en de bediening maakt de beleving compleet en Meesterlijk’, aldus de commissie.

De in het Verenigd Koninkrijk geboren en getogen chefkok heeft zich in 1992 gevestigd in Nederland en werd chef de partie bij The Grand Hotel in Amsterdam. Naylor vertrok samen met Albert Roux naar New York en is sinds zijn terugkeer naar Nederland, in 1998, een vast gezicht geworden in de Nederlandse tophoreca. Hij heeft gewerkt bij La Rive, Vossius en le Cirque en leidt sinds 2005 de keuken van Restaurant Vermeer*. ‘Ik ben blij en trots dat ik de Meestertitel SVH Meesterkok nu mag gaan (uit)dragen. Ik hoop een inspiratie te zijn voor de nieuwe generatie chefs, en hen te motiveren en te helpen om het beste uit zichzelf te halen’, aldus de nieuwe SVH Meesterkok.

SVH

In totaal, met het slagen van Chris Naylor, heeft Nederland 294 SVH Meesters die samen 310 SVH Meestertitels hebben behaald. Dit is verdeeld over de zes Meestertitels; SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester. De eerste SVH Meesterkok is in 1980 geslaagd voor de Meesterproef. Sindsdien is de SVH Meestertitel het symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die behaald kan worden in de Nederlandse horeca.

Redactie Lekker