Nieuws

Beste van de provincie: Ciel Bleu in Amsterdam

Ciel Bleu in Amsterdam is het beste restaurant van de provincie Noord-Holland. Daarnaast staat dit toprestaurant wederom in de Top-10 van Lekker500, op positie 6!

Ciel Bleu

Het spectaculaire restaurant dat zich op de 23steverdieping van het Hotel Okura Amsterdam bevindt staat ook dit jaar weer met een mooie notering in Lekker500 editie 2020. Uit de recensie: ‘Verbluffende ontvangsthapjes zijn naar steden genoemd. Wenen is een kugelhopf, oftewel een tulband met olijf en za’atar-crème; Saint-Tropez geeft kreeft en venkel de hoofdrol; Amsterdam staat voor knolselderijbitterbal met augurk; Gent is zure zult van wagyu en ganzenlever. Serieuzer werk daarna: fruits de mer. SVH Meesterkok Onno Kokmeijer heeft carabineros, cabanon-oester, kokkels en mosselen op ziltige ansjoviscustard geschikt en afgetopt met vlierbloesemschuim, meloenolie, komkommerbolletjes en djeroek poeroet-schaafsel. SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh ondersteunt dit verrukkelijke gerecht met een dijk van een Portugese wijn: Esporão reserva uit 2017. Dan langoustine, fluweelzacht, op wortelzalf en ingekookte schaaldierenjus, besprenkeld met infusie van citroengras en bestrooid met kumquat-zest. Een samenballing van uitgesproken smaken, trefzeker afgestemd op een vouvray Le Mont, Huet 2017. Die maakt plaats voor getoaste witte rioja Valenciso, 2016, bij perfect gegaarde zeetong op lavas-beurre blanc, gefrituurde schorseneer en knapperige kappers. Overrompelend.’ 

Lekker500 editie 2020 kun je hier bestellen!

Redactie Lekker