Nieuws

Culinair Cruisen met Oceania Cruises

Er zijn mogelijkheden genoeg om de wereld over te varen, maar Oceania Cruises wil er vooral een culinaire ervaring van m

Culinair Cruisen met Oceania Cruises

Er zijn mogelijkheden genoeg om de wereld over te varen, maar Oceania Cruises wil er vooral een culinaire ervaring van maken. De rederij streeft ernaar de “Finest Cuisine at Sea” te serveren en haalt hiervoor alles uit de kast.

Aan het roer van deze culinaire ervaring staat Executive Culinary Director Jacques Pépin, wereldwijd erkend Meesterchef. Sinds 2003 maakt hij de keuzes over alles wat er wordt geserveerd in de verschillende restaurants aan boord. In het Franse restaurant naar zijn naam, Jacques, serveert hij typisch Franse gerechten als geroosterde coquilles met morelsaus, of kreeft Thermidor. Het restaurant is prachtig ingericht met antiek ingelegde houten meubels en kunstwerken uit de persoonlijke collectie van de Meester Chef Pépin.

Bij Toscana worden onder andere de familierecepten van het Italiaanse culinaire personeel geserveerd. Klassieke gerechten als Minestrone alla Genovese, Osso Buco alla Milanese, maar ook octopuscarpaccio met champagnevinaigrette passeren hier de revue. Dit alles wordt geserveerd op een porseleinen Versace bord, speciaal ontworpen voor Oceania.

Polo Grill biedt alle elementen van een klassiek steakhouse, gedecoreerd met frisse, witte linnen tafellakens, donker houten meubels en soepele, bordeauxrode lederen stoelen. Met name de rundvleesgerechten zijn allemaal USDA Prime en dry–aged voor 28 dagen om de tederheid en smaak te verbeteren. Maar tevens heerlijke zeevruchtengerechten zoals gegrilde zwaardvis of de gegratineerde kreeft uit Maine tot een 'Classic Caesar Salad' bereid volgens de traditie, aan tafel.

De liefhebber van de veelzijdige Aziatische keuken kan bij Red Ginger terecht. Hier worden hedendaagse interpretaties van klassiekers geserveerd, van Japanse sushi tot Thaise groentecurry met zoete aardappelen, aubergine, champignons en basilicum. Er is zelfs keuze uit verschillende eetstokjes, van beginnend tot gevorderd.

In elk restaurant wordt bovenal veel waarde gehecht aan de kwaliteit van de gebruikte producten en uitsluitend met verse ingrediënten gewerkt. De broodjes bij het ontbijt worden dagelijks vers gebakken met Franse bloem en boter. Voor het diner wordt onder meer de wereldberoemde kreeft uit Maine bereid en het lamsvlees komt van een leverancier uit Colorado, die exclusief voor Oceania produceert.

De perfecte vakantie dor de veeleisende lekkerbek die ook de beste service, accommodatie en bestemming verkiest.

Redactie Lekker