Nieuws

Culinair Wereldspektakel Good France

Om de Franse gastronomie en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen wordt op 21 maart opnieuw een ‘diner à la

Culinair Wereldspektakel Good France

Om de Franse gastronomie en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen wordt op 21 maart opnieuw een ‘diner à la française’ gekookt en geserveerd. Maar liefst 1500 chefs verenigen zich om 1500 menu’s wereldwijd te bereiden. In het kader van een gezondere levensstijl wordt in de gerechten een beperkte hoeveelheid vet, suiker en zout gebruikt. Ook stort elk restaurant 5% van de opbrengst aan een goed doel ter bevordering van milieu en gezondheid.

Good France is een initiatief van de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius. Het project wordt ondersteund door een groot aantal Franse chefs, onder leiding van Alain Ducasse. Sinds 2010 staat de Franse gastronomie op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit kader vinden diverse Franse culinaire evenementen plaats.

Nederlandse chefs:In Nederland nemen 10 chefs deel aan het culinaire spektakel:Bistro - Wijnbar Klein Parijs - Alexander Foppen - HarderwijkBoas - Pascal van Dijk - DeventerDe Dis - Bas Vermeijden - Den HaagLe Relais Gastronomique - Marjolijn Haenen - ValkenburgDe Bloemenbeek - Matthijs Muider - De LutteLe Breton - Marko Teseling - Den HaagLe Hollandais - Adriaan van Raab van Canstein - AmsterdamRestaurant Chateau Neercanne - MaastrichtRestaurant Soigné - Dennis Jong - BussumRestaurant Vesters - Jeroen Vesters - Nijmegen

Voor meer informatie: www.goodfrance.com

Redactie Lekker