Nieuws

Culinaire competities van Gastronomische Gilde op HORECAVA

Van 9 tot en 12 januari vindt de HORECAVA plaats in de RAI in Amsterdam. Ook Gastronomische Gilde is aanwezig en organiseert dit jaar meerdere wedstrijden. Wij delen het programma hieronder. 

Kok

Op maandag 9 januari start de eerste wedstrijd: de finale van de Hanos Gouden Koksmuts. Tijdens deze wedstrijd strijden zes teams om deze prestigieuze titel. De restaurants die met hun teams meedoen zijn Flore** (nummer 10 in de Top-100 van Lekker500), Het Roode Koper* (nummer 47 in de Top-100), Passy Events, Moustique, The Lemon Tree en Dorset. De winnaar wordt om 17:00 

De dinsdag, 10 januari, vindt het NK Leermeester-Leerling plaats. Ook hier doen zes teams, van 't Amsterdammertje*, Het Roode Koper*, STEEF, Oonivoo, Maeve en De Koetsier, aan mee die strijden voor het Bronzen Koksmes. De winnaar van deze wedstrijd 

Een nieuwe wedstrijd dit jaar is De Groene Koksmuts. Deze wedstrijd staat in het teken van 100% plantaardig koken. Hoewel de finale tijdens Gastvrij Rotterdam zal zijn, vinden de voorrondes tijdens de HORECAVA. De Basiliek (nummer 66 in de Top-100), Rijks* (nummer 74 in de Top-100), Oan TafelSOMM en De Nieuwe Winkel** (nummer 8 in de Top-100) zijn de restaurants die aan deze competitie meedoen. De afsluiting van deze wedstrijd zal plaatsvinden rond 16:00 uur. 

Om de week af te sluiten laat Gastronomische Gilde de bezoekers van de HORECAVA kennis maken met een bijzonder streetfood concept. Jonge Garde-leden tonen de West-Afrikaanse streedfoodculture met the Jollof Club, een streetfood concept waarin Jollof rice als gerecht centraal staat. 

Redactie Lekker