Nieuws

Daag jezelf uit tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 

Dit jaar kun je van 6 tot 12 maart meedoen met de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel en jezelf uitdagen om één week lang vlees en zuivel te laten staan voor een positieve impact op de planeet. Dit jaar vindt alweer de zesde editie plaats. 

Plantaardig eten

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is een jaarlijks terugkerend initiatief waarmee bewustzijn wordt gecreëerd rondom de belastende effecten van het consumeren van vlees en zuivel. Deze duurzaamheidscampagne wil mensen inspireren een week zonder vlees en zuivel te eten en laten zien hoe lekker, eenvoudig en leuk het is om plantaardig te eten. 

Impact 

Het eten van vlees en zuivel heeft een grote impact op het milieu. Daarom promoot de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een flexitarisch eetpatroon waarin vlees, vis en zuivel worden afgewisseld met plantaardige producten. Door deze nationale week geen vlees en zuivel te consumeren, wordt de klimaatdruk van je voeding verlaagd. De campagne levert hiermee een wezenlijke bijdrage aan de uitdagende klimaatdoelstellingen. Je bespaart namelijk al 193 liter water en 80 kilometer aan autorijden door één week geen vlees en zuivel te eten en drinken. 

Steeds meer Nederlanders eten minder zuivel en vlees

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel probeert iedere editie een zo groot mogelijke groep deelnemers te bereiken met en te betrekken bij de campagne. En dat lukt! Ieder jaar stijgt het deelnemersaantal opnieuw. Afgelopen jaar deed maar liefst 1 op de 5, 19%, van de Nederlanders mee aan deze week. In 2021 was dat nog 12%. Wel is gebleken dat de campagne extra moet inzetten op de mannelijke doelgroep. 

Ook meedoen? Dat kan! 

Vanaf nu kan iedereen zich op www.weekzondervleesenzuivel.nl aanmelden om mee te doen. Deelnemers worden op de hoogte gehouden door middel van een nieuwsbrief vol tips en inspiratie. Tijdens de Week krijgen deelnemers toegang tot de speciale Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel recepten, zo heb je als deelnemer genoeg inspiratie om zeven dagen te genieten van de lekkerste vegetarische en plantaardige gerechten. 

Redactie Lekker