Nieuws

De Echoput slaat andere weg in met nieuwe chef-kok

Hotel Restaurant de Echoput in Hoog Soeren slaat een andere weg in. Het familiebedrijf heeft Kevin Schlaman aangetrokken als nieuwe chef-kok en twee jonge broers zijn het bedrijf ingestapt. 

Jan Kees, Kevin en Lodewijk

Een nieuw hoofdstuk voor de Echoput (nummer 88 in de Top-100 van Lekker500), volgens de twee jonge broers Jan Kees en Lodewijk Klosse. Zij stappen het familiebedrijf in dat in 1955 is begonnen met hun opa, Jaap Klosse, die zich specialiseerde in producten uit de omgeving, zoals wild, paddenstoelen en bessen. Lokale producten zijn nu een trend, destijds was dat een unieke manier van werken. 

Nieuwe chef-kok

De Echoput staat al jaren bekend om de wildbereidingen en wijns-spijs combinaties. Ook de nieuwe chef-kok Kevin Schlaman is geïnspireerd: “We willen alles uit de natuur halen, letterlijk en figuurlijk.” Hij leerde de fijne kneepjes van het vak van chef-kok Martin Kruithof van De Lindehof in Giethoor en groeide daarna door tot chef-kok van restaurant Bovenmeester in Steenwijk. De laatste jaren heeft hij The Lemon Tree in Deventer op de kaart gezet. Voor hem is de overstap naar de Echoput een mooie volgende stap: “Ik was op zoek naar een inspirerende plek waar ik nog creatiever met (en in) de natuur kon werken. De omgeving van de Echoput is adembenemend mooi en heeft veel te bieden.” 

Biodiversiteit

De vernieuwde Echoput is ambitieus en duurzaam, wat onder andere blijkt uit de oprichting van het eigen Echoput-lab. Jan Kees Klosse laat weten: “Wij zoeken naar samenwerkingen met lokale producenten die zich willen inzetten om de biodiversiteit te vergroten en zo het bodemleven te herstellen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om waarde toe te voegen aan onze omgeving. Voor mens, dier en natuur. We noemen iets pas afval nadat we geprobeerd hebben om alles uit het ingrediënt te halen. Van kop tot staart en van bloesem tot wortel.” 

Deze holistische visie en het aantrekken van Kevin Schlaman sluiten naadloos aan bij de gastronomische totaalbeleving van het hotel, dat zich bevindt in de bossen van Paleis het Loo op de Veluwe. “Vanaf het eerste gesprek hadden we een perfecte klik. We kijken ook verder dan het restaurant alleen. Vanaf het moment dat mensen bij ons binnenstappen tot en met het ontbijt moet de nieuwe gastronomische beweging voelbaar (en proefbaar) zijn”, aldus Lodewijk Klosse.   

Redactie Lekker