Nieuws

‘Op restaurant’ met Onno Kleyn

Leer alles over de geschiedenis van het ontstaan van restaurants tijdens een interessante lezing van Onno Kleyn op 22 april.

Onno Kleyn

Culinair en wijnschrijver Onno Kleyn, onder andere werkzaam voor de Volkskrant en docent aan zijn Academie voor opkomende en gevestigde professionals, geeft op 22 april een lezing over de geschiedenis van het restaurant. In het Allard Pierson Museum te Amsterdam. Het grote genieten van haute cuisine buiten de deur ving aan in Parijs, maar sinds de jaren 80 is Frankrijk daarin niet meer exclusief. Kleyn, een smakelijk verteller, neemt je mee in de ontwikkeling van het restaurant door de eeuwen heen, variërend van Romeins pubfood waar je na afloop van een schranspartij nog even met de serveerster ‘naar boven’ mocht, tot culinaire verfijning, geserveerd aan met lederen kleden gedekte tafels bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Wil je deze interessante lezing bijwonen? Wees er snel bij, vol is vol.

Culinair college: geschiedenis van het restaurant

22 april

Allard Pierson Museum

Oude Turfmarkt 129 Amsterdam

Aanvang 14:00 uur

Inloop vanaf 13:30 uur

Einde rond 16:15 uur

Prijs per ticket €24,50, inclusief koffie of thee tijdens de pauze

Kaarten zijn te reserveren via deze link.

Redactie Lekker