Nieuws

De Groene Lantaarn verhuisd van Zuidwolde naar Staphorst

Eind mei zijn de deuren van restaurant De Groene Lantaarn op de nieuwe locatie geopend. Het restaurant van Jarno Eggen en Cindy Borger is verhuisd van het Drentse Zuidwolde naar het Overijsselse Staphorst.

De Groene Lantaarn

Jarno en Cindy kochten het voormalige pand van Restaurant de Molenmeester. Het restaurant heeft in Staphorst een grotere keuken, maar telt iets minder couverts. Daarmee zitten ze nu op zo’n 40 a 50 plaatsen. Het keukenteam is echter uitgebreid met twee koks, en later krijgt het restaurant er ook nog twee stagiaires bij. 

degroenelantaarn
Het interieur van De Groene Lantaarn in Staphorst.

Het nieuwe restaurant

Het interieur is met hulp van styliste Grace Hamstra zelf ingericht door het echtpaar. Het restaurant wordt gesierd door pakkende kunst, maar ook door het houtwerk. Dat is namelijk afkomstig van het hout uit één perenboom. De boom komt uit de Franse champagnestreek, waar twintig jaar geleden een storm woedde waarna een Nederlandse ondernemer het hout opkocht. Eggens: ‘Al het houtwerk dat je hier zit – wand, deuren, kastjes, de afscheiding – is gemaakt uit één boom. Dat vind ik prachtig.’

degroenelantaarnstaphorst
Jarno Eggen en Cindy Borger.

Lekker500

De Groene Lantaarn staat op plaats 24 in de Lekker500 editie 2019. Benieuwd naar de recensie? De nieuwste uitgave is te bestellen via deze link.

Redactie Lekker