Nieuws

De Havixhorst Kasteel van het Jaar

Châteauhotel- en restaurant De Havixhorst in De Schiphorst is uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar 2009. Dit is bekend g

De Havixhorst Kasteel van het Jaar

Châteauhotel- en restaurant De Havixhorst in De Schiphorst is uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar 2009. Dit is bekend gemaakt tijdens het Jaardiner van de vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques in Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken (B).

Net zoals alle andere leden van de vereniging is De Havixhorst in 2008 bezocht door anonieme inspecteurs van Cenergy Group BV. De inspecteurs zijn zelf allemaal professioneel actief in de top van de Nederlandse horeca. Alle bedrijven zijn beoordeeld op service en kwaliteit. En niet alleen tijdens het verblijf, maar ook vooraf, zoals bij het maken van een reservering. De mystery guests hadden verder speciale aandacht voor de mate van gastvrijheid en de netheid en hygiëne in het bedrijf.

Naast product en omgeving weegt vooral het gedrag van de medewerkers erg zwaar bij de beoordeling. Ook het culinaire aspect is van grote invloed: de inspecteurs moeten niet alleen op culinair hoogstaand niveau gegeten hebben, het geserveerde moet ook origineel en verrassend zijn. Ieder bedrijf is beoordeeld op ruim 400 punten.

De vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques telt 14 leden en 2 aspirant-leden in Nederland en België. Alle bedrijven zijn gevestigd in een kasteel of landhuis en allemaal bieden zij gastvrijheid en gastronomie aan op hoog niveau.

Redactie Lekker