Nieuws

De Herberg van Smallingerland en een ode de Friese Boekenweken

De Friese Boekenweken zijn van start gegaan. Een Fries evenement waar De Herberg van Smallingerland in Rottevalle graag aandacht aan besteed, wat zich uit in een speciaal menu van chef-kok Kees Meinderts.

De Herberg van Smallingerland en een ode de Friese Boekenweken

De Herberg van Smallingerland is trots op Fryslân en laat dit doorgaans graag terugkomen in de gerechten met mooie regionale producten. De Friese trots en identiteit komt dan nu ook helemaal tot zijn recht in het Friese Boekenweekmenu, dat gerelateerd is aan het boek van Hilda Talsma: Lockdownleafde. 

De Friese schrijfster Hilda inspireerde chef-kok Kees Meinderts met haar boekenweekgeschenk Lockdownleafde en Wyn-triologie. Samen met het Friese karakter van het restaurant resulteerde het tot een prachtige combinatie van cultuur en creativiteit en kwamen Hilda en Kees tot een bijzonder Fries Boekenweekmenu. De box, bestaande uit een 4-gangenmenu én het boekenweekgeschenk van Hilda, is tot en met 14 maart af te halen bij De Herberg van Smallingerland in Rottevalle. 

Van de ‘Skûtsje gehaktbal’ tot romige soep van gerookte paling en van heale hin tot druge woarst. Allemaal heerlijke Fries-georiënteerde gerechten die gelinkt zijn aan de verhalen van Hilda. En om de beleving helemaal compleet te maken, signeert Hilda 13 maart haar boeken bij het afhalen van het menu. 

Kijk hier voor meer informatie. 

Redactie Lekker