Nieuws

De horeca mag de deuren weer openen!

Perspectief en een enorme opluchting voor de horeca. Vanaf 1 juni aanstaande mogen restaurants en terrassen hun gasten weer verwelkomen, onder de voorwaarden die de overheid op 6 mei tijdens een persconferentie, heeft vastgesteld.

Open sign

Over drie weken, op 1 juni 2020, kunnen de restaurants en terrassen weer open. En de horeca is er klaar voor! Veel restaurants hebben zich in de afgelopen maanden uitgebreid voorbereid op dat ene moment: het weer mogen ontvangen en bedienen van gasten. Dit door de nodige aanpassingen te doen, om de gestelde richtlijnen van het RIVM na te kunnen leven. 

Er is een voorlopig maximum gesteld van 30 te ontvangen gasten, inclusief het personeel, op 1,5 meter afstand van elkaar. Van tevoren moet verplicht worden gereserveerd. Tevens zal er vooraf een controlegesprek plaatsvinden, waarbij wordt overlegd of de gasten geen ziekteverschijnselen hebben als verkoudheid of hoest, en er ingeschat kan worden of het bezoek risico’s oplevert. Als de situatie het toelaat, is het mogelijk dat het maximaal aantal gasten per 1 juli wordt uitgebreid naar 100 personen. 

De coronacrisis en de maatregelen als gevolg daarvan, heeft de horeca enorm hard geraakt. Om toch inkomsten te generen hebben veel restaurants creatief ingespeeld op de situatie door mooie initiatieven op de zetten en bezorg-/afhaalmogelijkheden te starten. Deze initiatieven hebben wij afgelopen weken bijgehouden en vind je hier

Op naar betere tijden. De redactie van Lekker wenst alle horeca veel succes toe met alle ontwikkelingen die komen gaan.

Redactie Lekker