Nieuws

De Leest in Vaassen sluit haar deuren

De Leest in Vaassen gaat sluiten. Eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman hebben besloten dat het driesterrenrestaurant nog aan het einde van dit jaar haar deuren sluit. Dit betekent echter niet dat de eigenaren stoppen in de culinaire wereld.

De Leest

De Leest heeft 17,5 jaar een groot aandeel gehad in het leven van SVH Meesterkok Jacob Jan Boerma en gastvrouw Kim Veldman. In 2013 wist het restaurant drie Michelinsterren in de wacht te slepen. Jacob Jan Boerma: ‘Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterren koken! Die droom is meer dan uitgekomen, in 2020 zit ik 30 jaar in het vak, maar nu is het tijd voor een mooie verandering’.

De nieuwe uitdagingen die het stel aangaan zijn nog niet specifiek bekend. Wel willen ze hun kennis en expertise in nieuwe concepten steken, en meer tijd besteden aan hun gezin. Het sluiten van de Leest geeft dan ook de vrijheid en tijd om dit te realiseren. Deze tijd wordt onder andere gestopt in hun eerste concept restaurant in Amsterdam die begin 2020 zal openen. Verder ziet het stel ook op internationaal vlak veel mogelijkheden. 

De Leest

Restaurant De Leest opende zijn deuren in de zomer van 2002 en behaalde binnen 5 maanden de eerste Michelinster, een tweede ster volgde in 2007 en uiteindelijk een derde ster in 2013. Dit maakt De Leest één van de 123 restaurants in de wereld met 3 Michelinsterren. 

Lekker500

Het sterrenrestaurant heeft al jaren een hoge normering in de Lekker500 en wist zich vorig jaar te positioneren op plaats 3. Lekker wenst het stel veel succes in hun culinaire voortgang en zal de ontwikkelingen op de voet volgen. 

Redactie Lekker

Credits

Beeld: De Leest

Tags

De Leest, Vaassen, Sluiten , sterrenrestaurant, SVH Meesterkok