Nieuws

De lekkerste koffievariaties om zelf te maken! 

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan maak je natuurlijk het liefst de lekkerste koffie thuis.

Cappucino

Het is heerlijk om af en toe een lekkere kop koffie bij de barista in de buurt te halen, maar nog beter is het om ook thuis een lekker bakkie te kunnen zetten. Maar wat nu als je helemaal bent uitgekeken op het standaard bakje zwarte koffie? Dan geven we jou een aantal tips om eens goed te variëren met je koffie.

Cappuccino: de bekendste koffievariatie in Nederland

Cappuccino is zonder twijfel de populairste koffievariant in Nederland. Deze koffie is bij velen geliefd. Belangrijk is hierbij vooral de melk. Nadat je een espresso hebt gezet, schuim je de melk op en voeg je deze toe aan je espresso. Als je dat goed doet, mixen de espresso en melk en ontstaat een schuimlaagje. Wil je echt creatief doen? Dan kun je zelfs figuurtjes maken in de schuimlaag. Wil je de cappuccino nog wat zoeter maken? Voeg er dan wat cacao aan toe. Dat noemen we de cappuccino speciaal. 

Lekker veel melk in deze koffievariaties

Wil je nog wat meer melk in je koffie? Kies dan voor de caffè latte, dat voor 1/3 bestaat uit espresso en voor 2/3 uit gestoomde melk. Het laagje schuim is hierdoor wat dunner. Een andere optie met veel melk is de café au lait, die voor 60% bestaat uit warme melk en voor 40% uit koffie. In dit geval gebruik je geen espresso, maar gewone koffie (het liefst filterkoffie). Deze koffie is bij de Fransen zeer populair. Ze drinken hem het liefst bij het ontbijtje. De laatste, maar zonder twijfel één van de bekendste koffies met een flinke hoeveelheid melk is de latte macchiato. De koffie is een lust voor het oog, omdat deze altijd wordt geserveerd in een hoog glas. Deze koffie is het tegenovergestelde van een cappuccino: je schenkt eerst het melkschuim in het glas en voegt daarna pas de espresso toe. Daardoor ontstaan er in het glas mooie lagen. 

Voor de chocoladeliefhebbers

Met de juiste koffiemachine maak je ook heerlijke koffies met chocolade klaar. Een aantal variaties lichten we toe. Ten eerste kun je een café mocca maken. Dit maak je met cacao, koffie en melk. De koffie smaakt heerlijk zoet. Toch liever wat meer cafeïne? Dan kun je kiezen voor de espresso choc: een espresso met melkschuim en cacao. Heerlijk zoet, maar toch nog voldoende cafeïne. Ook lekker is de koffie choc. Je raadt het al, dit is een gewone koffie met caco en melkschuim. Lekker zoet, maar toch nog een koffiesmaak. Voor liefhebbers van chocolade de ideale manier om lekker wat energie te krijgen. 

Koffievariaties van over de hele wereld

We kennen vooral koffievariaties uit Italië, het koffieland bij uitstek. Ook in andere landen vind je echter heerlijke koffievariaties, die jij ook thuis met je eigen koffiemachine kunt maken. Ten eerste, kun je eens proberen de cortado te maken. Deze Spaanse koffie bestaat voor 50% uit warme melk en 50% uit espresso. Deze koffie is hier niet erg bekend, maar onwijs geliefd in Spanje, maar ook in Portugal en Zuid-Amerika. Een bekendere koffie is de Oostenrijke Wiener melange. Deze koffie wordt veel gedronken in de typisch Weense koffiehuizen, maar kun je ook zelf maken. Het heeft wel een wat lastiger recept. Naast koffie bevat deze drank ook chocolade, een eidooier en slagroom. Eidooier wordt echter vaak weg gelaten. De slagroom is echter wel onmisbaar voor een goede Wiener melange. 

De juiste koffiemachine

Kun jij nu niet wachten om deze koffievariaties zelf te maken? Dan is het de hoogste tijd een goede koffiemachine aan te schaffen waarmee je de heerlijkste variaties zelf kunt creëren. Daarmee zet jij een kwalitatief kopje thuis in je eigen keuken. Daarmee maak je elke mogelijke variatie en kun je er ook nog eens je eigen twist aan geven. Geen idee welke koffiemachine je moet nemen? Op www.kafea.nl vind je aankoopgidsen, reviews en tips. Zo maak je de beste koffies gewoon bij jou thuis. 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. 

Redactie Lekker