Nieuws

De Librije*** introduceert vertical farming

Thérèse en Jonnie Boer hebben naast Librije Backstage ook iets anders nieuws geïntroduceerd: vertical farming. De Urban Cultivator is een revolutionaire alles-in-één moestuin, waarin biologische microgroenten en kruiden verticaal worden gekweekt.

De Librije

Versheid en goede kwaliteit 

Voortaan vind je in de gerechten van restaurant De Librije*** verse groenten en kruiden. Dankzij de Urban Cultivator heeft het Zwolse restaurant namelijk altijd 100 procent biologische microgroenten en kruiden. Chef Jonnie Boer vindt het een enorm voordeel dat je zelf de grootte van de plantjes kunt bepalen en dat je minder afhankelijk bent van de grote (buiten)locaties. De Urban Cultivator zorgt er namelijk automatisch voor dat de plantjes water krijgen, waardoor het groeiproces continu gestimuleerd wordt. "De smaken blijven ons verblijden. De kwaliteit is ontzettend goed en we weten zelf wat er met de groente gebeurt. Puur natuur, dat is wat je direct proeft", vertelt de chef aan De Restaurantkrant

Nieuwe gerechten

Het kweken in de keuken inspireert het team om te gaan experimenteren, en worden er ook nieuwe gerechten gecreëerd, zoals de groene curry van Oost-Indische kers. Daarnaast wordt er ook geëxperimenteerd met het kweken zelf. Zo ontdekte Boer dat het kweken op aarde in plaats van watten de smaak en de sterkte van de groente flink verbetert. 

Milieuvriendelijk

Naast nieuwe gerechten, zorgt de Urban Cultivator ook voor andere voordelen. "Door te kweken in plaats van te kopen, kun je het aantal microgroenten en kruiden zelf bepalen" Hierdoor wordt er niets weggegooid en kosten. Transport is niet meer nodig, wat het direct al milieuvriendelijker maakt, en je hebt daardoor groenten die gedurende het hele jaar door op-en-top vers zijn", aldus Boer. 

Redactie Lekker