Nieuws

De Librije verdedigt titel in Slag op de Schelde

Op 18 juni vindt wederom de Slag op de Schelde plaats. Tijdens deze enige kookwedstrijd op het water doen zes toprestaurants met in totaal zeven Michelinsterren mee, waaronder de winnaar van vorig jaar: de Librije.

librije slag op de schelde

Tijdens de Slag op de Schelde kookt een chef of souschef met zijn team een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, geserveerd met een bijpassende drank. Het eindresultaat wordt beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve**), Syrco Bakker (Pure C), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) en Laurent Smallegange (restaurant Spetters*). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale**, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties.

Uit 20 inzendingen zijn uiteindelijk de keukenteams van Merlet, de Bokkedoorns, Ratatouille Food&Wine, Elea en de Ertepeller blind geselecteerd om het op te nemen tegen titelverdediger de Librije. Vorig jaar overtuigde hun keukenteam met een bijzonder dessert, en dit jaar zullen de chefs een gerecht moeten maken waar onder andere asperges en een ander product van de Oosterschelde in verwerkt zitten. 

Geïnteresseerd in wat de teams ervan maken? 200 bezoekers (werkzaam in de horeca-sector) kunnen meereizen op de Denick II om de wedstrijd te volgen. Bestel je kaarten op de website van Slag op de Schelde.

Redactie Lekker