Nieuws

De Loohoeve breidt afhaallocaties thuismaaltijden uit naar Assen en Groningen

Culinaire liefhebbers in Groningen en Assen kunnen vanaf 23 april ook genieten van de gerechten van restaurant De Loohoeve in Schoonloo. Het Drentse sterrenrestaurant heeft de afhaallocaties van de thuismaaltijden uitgebreid.

Jeroen en Marleen Brouwer

Na de verplichte sluiting van restaurants, door de gevolgen van de coronacrisis, bleven eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer niet stilzitten. Na de sluiting op 15 maart 2020 zijn de eigenaren van De Loohoeve (nummer 83 in de Top-100 van Lekker500) direct begonnen met het maken van thuismaaltijden. “Stilzitten is niets voor ons en we wilden er alles aan doen om ons bedrijf te behouden. Inmiddels hebben we vijf weken maaltijden voor thuis gemaakt en het is een groot succes. De vraag is zo groot dat ze al meermalen uitverkocht waren. Ook in de keuken houden de koks de 1,5 meter afstand aan en dat betekent dat we met een beperkt aantal koks de maaltijden maken. We leveren alle gerechten koud af, de gerechten die warm gegeten moeten worden kunnen thuis eenvoudig verwarmd worden met de bijgeleverde instructies. Zo kunnen ook gasten van verder weg genieten van onze keuken.”, aldus Marleen Brouwer. 

Extra afhaallocaties 

Het concept ‘De Loohoeve Thuis’ is erg succesvol. Nadat zij hebben besloten de afhaallocaties naast de locatie Schoonloo uit te breiden, voldoen zij hiermee aan de grote vraag vanuit de regio’s Groningen en Assen. Jeroen Brouwer: “Gasten kunnen hun maaltijden bij ons restaurant afhalen en daarnaast bezorgen we binnen een straal van 18 kilometer van Schoonloo. Vanwege de grote vraag vanuit de regio Assen en Groningen hebben we met ingang van 23 april ook Assen en Groningen als afhaallocatie toegevoegd. Het gaat om makkelijk bereikbare parkeerplaatsen direct aan de A28 en de A7, waar gasten binnen een tijdsbestek van een half uur op vrijdag en zaterdag hun bestelling kunnen afhalen. Van donderdag tot en met zondag kan afgehaald worden bij ons restaurant in Schoonloo.”

Dankbaar

“We zijn heel blij dat de thuismaaltijden zo’n succes zijn. Extra leuk is dat het ook weer nieuwe gasten oplevert. Het houdt ons horecabedrijf voorlopig staande en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.”, aldus Marleen Brouwer. Op de afhaallocatie wordt de bestelling in de kofferbak gezet, waardoor de gast de auto niet uit hoeft en zo weer weg kan rijden. Kijk hier voor meer informatie over de menu’s, gerechten, wijnen en afhaallocaties. 

Benieuwd naar andere restaurants en hun initiatieven? Neem dan een kijkje in onze liveblog, en kom erachter hoe jij jouw favoriete restaurant kan steunen in deze moeilijke tijd! 

Redactie Lekker