Nieuws

De Loohoeve* verkocht, Jeroen en Marleen Brouwer openen nieuw restaurant

Jeroen en Marleen Brouwer, eigenaren van restaurant De Loohoeve* in Schoonloo zullen in het eerste kwartaal van 2022 hun nieuwe restaurant openen in Groningen, Hoogkerk. De naam van het nieuwe restaurant, die wordt later bekend gemaakt. 

Mees, Marleen en Jeroen Brouwer

Al eerder maakte het echtpaar bekend dat zij restaurant en hotel De Loohoeve wilden verkopen en zich willen concentreren op het alleen runnen van het restaurant en hier verder in willen groeien. Hier kunnen zij zich volledig op gaan richten met de verkoop van De Loohoeve en de sluiting na 22 januari 2022. 

Theresiakapel

Het nieuwe restaurant zal zich bevinden in de Theresiakapel, een monument uit 1927, in de wijk Hoogkerk in de gemeente Groningen. In het afgelopen jaar is er volop verbouwd in en rondom de kapel. “De kapel moest volledig op de schop om er een restaurant te realiseren, inclusief alle benodigde installaties. We gaan er een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten, waarbij onze ambities verder reiken dan in De Loohoeve. Door de kleinere schaal en met een zeer gedreven team kunnen we ons nog meer focussen op de service, de gast en de beleving voor de gast. Ook keukentechnisch is er meer ruimte voor het verhogen van de kwaliteit en kunnen we nog meer aandacht geven aan het product. De Palux-keuken wordt onder meer voorzien van Dekton, een prachtig natuurlijk materiaal dat lijkt op natuursteen en dat wordt geleverd door Cosentino uit Amsterdam. In de inrichting van de restaurantzaal gaan we op een heel bijzondere manier spelen met licht en donker. Het interieur is ontworpen door Manon de Groot voor ontwerpbureau Dofine uit Winschoten”, aldus Jeroen Brouwer. 

Theresiakapel Groningen

Chef’s table

Het nieuwe restaurant krijgt 40 couverts en heeft een chef’s table die letterlijk midden in de keuken is geplaatst. Marleen Brouwer laat weten: “De keukenchef wordt Janick Niemeijer, die sterrenrestaurants als Oud Sluis, ’t Nonnetje en The Jane in België op zijn cv heeft staan. Aan de voorkant staan we sterk met onze huidige sommelier Nick Nijkamp en huidige maître Helena Cyris, die heeft gewerkt bij driesterrenrestaurants De Librije en Scharzwaldstube in Duitsland. De opening is gepland in het eerste kwartaal van 2022. Zodra er een definitieve openingsdatum is zullen we die communiceren, evenals de naam van het restaurant. Tot en met 22 januari blijven we als vanouds onze gasten verwennen in De Loohoeve.”

Wil je nog genieten in De Loohoeve? Dat kan tot en met 22 januari. Wil je op de hoogte blijven van het nieuwe restaurant? Houd dan www.theresiakapel.nl in de gaten.

Redactie Lekker