Nieuws

De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met gastchefs en menuboxen

Het is 5 jaar geleden dat Marleen en Jeroen Brouwer hotel en restaurant De Loohoeve* in Schoonloo overnamen. Om dit te vieren brengen zij in maart 2021 naast speciale jubileumboxen met drie gastchefs ook andere feestelijke initiatieven uit.

Marleen en Jeroen Brouwer

De jubileumboxen in samenwerking met de drie verschillende gastchefs is een van de initiatieven die Marleen en Jeroen Brouwer, naar aanleiding van dit 5-jarige jubileum, onderneemt. De drie gastchefs waarmee zij samen gaan werken zijn Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen, Jermain de Rozario van De Rozario* in Helmond en Valentijn Bergers en Kevin Schlaman van The Lemon Tree in Deventer. Naast deze speciale boxen presenteren Marleen en Jeroen een jubileummenu dat op 6 maart verkrijgbaar is op verschillende plaatsen in Nederland: “We hebben een superlekker en hoogwaardig menu samengesteld met onze favoriete gerechten. We doen Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Maastricht aan. Afhalen kan ook bij ons in Schoonloo. Daarnaast kan het ook per gekoeld transport in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden thuisbezorgd worden”, aldus Marleen.

Verder heropenen zij 3 maart het hotelgedeelte voor een verblijf. Gasten kunnen genieten van een overnachting in combinatie met een gastronomisch diner én ontbijt op eigen kamer, die speciaal zijn omgebouwd tot private-dining-ruimtes. 

Driesterrenbox met Soenil Bahadoer

De eerste menubox is in samenwerking met Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen**. “In maart brengen we 3 bijzondere ‘four-hands-dinner-boxen’ uit, samengesteld met gerechten van de gastchef en van ons. Het gaat om chefs van restaurants waar we goed bevriend mee zijn en waar we een fijne wisselwerking mee hebben. Vanuit die vriendschap en collegiaal respect is het idee ontstaan om een four-hands-menu samen te stellen waarin we onze signatuur laten proeven en waarmee we elkaar helpen in deze bijzondere coronatijd”, aldus Jeroen.

Onderschrift

De gerechten in de eerste box kenmerken zich onder andere door de kookstijl van Soenil met Hindoestaanse invloeden: “In het voorgerecht van zeebaars met tonijn, soja en aloo bobi. In het hoofdgerecht zit zijn befaamde rendang, gecombineerd met shortrib en pomtayer, echt een feestje! Als tussengerecht maken wij gebakken kabeljauw met bloemkool, Amsterdams zuur en dashiboter en er is een superlekker dessert van Marleen van Manjari chocolade 64%, kalamansi, ananas en karamel. Alle gerechten zijn geheel voorbereid en met de bijgeleverde instructie zonder al te veel moeite op tafel te zetten.”

De boxen zijn zowel bij De Loohoeve als De Lindehof te bestellen en af te halen vanaf 13 maart. Woon je niet in de buurt van Schoonloo of Nuenen? Niet getreurd, de boxen worden door heel het land, met uitzondering van de Waddeneilanden, thuisbezorgd! 

Kijk hier voor alle feestelijke initiatieven van Marleen en Jeroen naar aanleiding van het 5-jarig jubileum van De Loohoeve. 

Redactie Lekker