Nieuws

De Vlindertuin in Zuidlaren beste restaurant van de provincie Drenthe!

De Vlindertuin staat al jaren in de gidsen van Lekker500, en ook dit jaar heeft het restaurant een mooie notering in de Top-100 behaald.

Vlindertuin

Het restaurant in Zuidlaren staat dit jaar op positie 41 en is daarmee wederom het beste restaurant van de provincie Drenthe. Uit de recensie: ‘Sommelier Peter ter Veen van De Vlindertuin beweegt zich opgewekt door dit restaurant van Jilt en Froukje Cazemier en heeft zijn grappen en verhalen paraat. Natuurlijk kom je niet alleen voor de wijnen naar De Vlindertuin, maar zulk gastheerschap telt wel mee. Uit de keuken komen zoals gewoonlijk voortreffelijk bereide gerechten die in de loop der jaren wat klassieker zijn geworden. We beginnen met zes verwennerijen bij het aperitief, een glas ‘Lumo’ pinot grigio delle Venezie 2018. Een krokant aardappelbolletje gevuld met chorizo, augurk en crème-fraîche; ananaskroepoek met kerriecrème en stukjes gemarineerde ananas; bietenschuimpje met oude kaas, aardappel en makreel; krokant bolletje van zoethout met lichtzure crème. En amuses: een romig iets te zout aspergesoepje met stukjes gerookte eendenborst, en compote van kleine rode uien, mierikswortelcrème, aardappelkrokantjes en een dressing van groene kruiden en rolmops’.

Chef-kok Jilt Cazemier is zelf zeer tevreden met de recensie en positie 41 in de Top-100 van Lekker500, zeker als restaurant in het noorden van Nederland. Ook dit jaar zijn er niet veel Top-100 restaurants in het noorden van Nederland te vinden. De chef-kok van de Vlindertuin in Zuidlaren vindt dan ook dat hier verandering in moet komen: ‘er is ruimte zat in het noorden, er mag dan ook wel meer van culinair Nederland naar het noorden toetrekken’.

Let op! Een overijverige redacteur van onze kant heeft per abuis de naam van de sommelier verkeerd genoteerd. In de gids staat dan ook Meine Hospes genoteerd als sommelier, terwijl dit in werkelijkheid Peter ter Veen is.

Benieuwd naar alle recensies die in Lekker500 editie 2020 staan? Bestel de gids dan nu!

Redactie Lekker