Nieuws

Dennis Kuipers kookt in MOER

Restaurant MOER daagt chef-kok Dennis Kuipers uit om zijn bekende signatuur gerecht volledig biologisch en zonder verspilling te bereiden in het Amsterdamse restaurant. Van 8 april tot eind mei is dit culinaire hoogstandje in MOER te proeven.

MOER

SVH Meesterkok Dennis Kuipers neemt het vierde gerecht in het 6-gangen Chef’s Menu voor zijn rekening. MOER’s eigen chef Dirk Mooren sluit de overige gerechten hier op aan om het geheel compleet te maken. Restaurant MOER is gevestigd in een voormalig bandenwisselstation van Michelin. 

Duurzame uitdaging

Dennis Kuipers is executive chef bij restaurant Vinkeles dat zich eveneens in Amsterdam bevindt. Kuipers kookt de Franse keuken en gebruikt daarbij internationale invloeden. In 2009 leverde zijn creativiteit hem een eerste Michelinster op. Kuipers gaat de duurzame uitdaging van MOER graag aan: “Ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen, maar met name het delen van kennis is iets wat waarde brengt in ons vak. Samen zorgen we er zo voor dat Amsterdam culinair nog beter op de kaart komt te staan.”

Dennis Kuipers
SVH Meesterkok Dennis Kuipers.

Bij MOER staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In het restaurant wordt gekookt met biologische groenten die zoveel mogelijk lokaal worden geoogst. Na de eerste avond op 8 april, waarbij Dennis Kuipers aanwezig is, is het gerecht ‘Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend’ tot eind mei in MOER te proeven. Reserveren kan via [email protected]

Lekker500

MOER is voor het eerst opgenomen in Lekker500 editie 2019. Ook Vinkeles heeft een positie in de restaurantgids. Het restaurant staat op plek 29 in de Top-100. Benieuwd naar de recensies? Lekker500 is te bestellen via deze link.

Redactie Lekker