Nieuws

Derde ster voor restaurant Inter Scaldes in Kruiningen

Vreugde voor eigenaren Jannis en Claudia Brevet van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen.

Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen

Maandag 11 december werd de nieuwe Michelingids gepresenteerd in Amsterdam. Diverse Nederlandse restaurants mochten een ster in ontvangst nemen. Restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen van Jannis en Claudia Brevet kreeg haar, langverwachte, derde ster.

Hiermee is het aantal van driesterrenrestaurants in Nederland op drie gekomen. Naast Inter Scaldes (Lekker500 2018 plaats 2), hebben ook De Librije van Jonnie en Thérèse Boer (Zwolle, Lekker500 2018 plaats 1) en De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman (Vaassen, Lekker500 2018 plaats 4) drie sterren.

Een gerecht bij restaurant Inter Scaldes
Een gerecht bij restaurant Inter Scaldes in Kruiningen.

Nieuwe sterren

Lekker500 plaatste de nieuwe sterrenrestaurants The White Room (Amsterdam) en Vista (Willemstad) eerder dit jaar al in de Top-100 van editie 2018 op respectievelijk plaats 62 en plaats 95. In het DeLaMar Theater te Amsterdam mochten eveneens restaurant The Duchess (Amsterdam), Le Restaurant (Amsterdam, Lekker500 plaats 37), Air Republic (Cadzand) en Fitzgerald (Rotterdam) een eerste ster ontvangen. Ook zij zijn opgenomen in restaurantgids Lekker500.

Restaurants die in de nieuwe Michelingids een ster verliezen zijn Bord’Eau (Amsterdam) en Da Vinci (Maasbracht). HanTing Cuisine (Den Haag), O Mundo (Wageningen) en De Bokkepruik (Harderberg) verloren hun enige ster.

Aanmoediging

Er zijn dit jaar geen restaurants die een tweede ster kregen. Wel was er een aanmoedigingsprijs voor sommelier en eigenaar Van Steenderen van restaurant Vineum in Rotterdam.

Lekker500

Meer weten over de ranglijst van Lekker500 2018? Je kunt de editie die eind oktober 2018 verscheen ook online bestellen.

Redactie Lekker