Nieuws

Dit is de 150ste SVH Meesterkok!

Donderdag 12 maart is Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet in Schoorl, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Hij is hier mee, na zijn inauguratie, de 150ste chef met deze titel.

De nieuwe  SVH  Meesterkok met de brigades en de commissie Meesterproef SVH  Meesterkok 

De proef is afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles, The Dylan Amsterdam) en Jarno Eggen (De Groene Lantaarn, Staphorst) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland in Restaurant Merlet. De proef bestond uit een lunch dat gevolgd werd door het meesterlijke menu. Zandbergen kreeg vervolgens te horen dat hij absoluut Meesterwaardig is en geslaagd is voor zijn SVH Meesterproef. ‘Jonathan is heel jong chef geworden, is enorm leergierig en heeft zichzelf geleerd om technisch perfect uitgevoerde gerechten te bereiden en te serveren. Hij gebruikt klassieke technieken, waaruit zijn Meesterschap ook blijkt en zijn gerechten stralen een bepaalde herkenbaarheid uit, hebben een fijne smaak en zien er uiterst verzorgd uit’, aldus de commissie  

Nu Zandbergen als 150ste chef de titel SVH Meesterkok behaalt, gaat een lang gekoesterde droom in vervulling.  Zandbergen: ‘Ik vind het een enorme eer om de titel SVH Meesterkok te mogen dragen en het is geweldig om hiermee mensen te inspireren en jonge koks enthousiast te maken voor ons mooie vak! Ik werk al lange tijd met leerlingen en zo heb ik zelf ook kunnen leren wat belangrijk is in een werkgever/werknemers-relatie. Zonder mijn team ben ik nergens. Onder alles wat de keuken uit gaat, staat onze naam.’ Restaurant Merlet is daarnaast zeker geen onbekende. Het restaurant waar Zandbergen executive chef is staat al jaren in Lekker500 en is in editie 2020 op de 40ste plek van de Top-100 te vinden.  

Redactie Lekker