Nieuws

Dit is het nieuwe interieur van Ratatouille Food & Wine

Restaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem heeft het interieur vernieuwd en heeft de deuren 4 maart weer geopend. Verhoging van het comfort en de privacy voor de gast zijn het uitgangspunt van de verbouwing geweest.

Ratatouille Food & Wine

We kennen Ratatouille Food & Wine als Lekker500 restaurant. Chef-kok Jozua Jaring staat met zijn restaurant in editie 2020 op de drempel van de Top-100. 

Het restaurant is twee weken gesloten geweest en volledig op de schop gegaan. Er is een nieuwe indeling en de routing in het monumentale pand is geoptimaliseerd. Het aantal stoelen is teruggebracht van 85 naar 55 en de private diningruimte is vernieuwd. Jaring: ‘Ik vind het belangrijk dat gasten veel privacy hebben, ook de zakelijke gast. En het geeft ons de mogelijkheid om het serviceniveau te verhogen met meer persoonlijke aandacht en beleving, waarbij we wel zorgen dat de sfeer laagdrempelig blijft. Tegelijkertijd werken we gestaag aan verhoging van het culinaire niveau.’ 

fes
Ratatouille Food & Wine | Ivo Geskus @SpecialPixels

Het interieur 

Het resultaat van de verbouwing is een warm interieur waarin de tinten honing, goud, zwart en wit de boventoon voeren. Vrijwel alle interieurelementen zijn op maat gemaakt, zoals de buffetkasten met ingebouwde flessenkoelers die tevens scheidingswanden vormen zodat de gast meer privacy heeft. Boven de kasten zijn plateaus met planten gemaakt en de bestaande moswand is uitgebreid. Verder zijn er nieuwe klimaatkasten op de vide gemaakt. Daarnaast is het interieur voorzien van een paar eyecatchers, de negen enorme handgeblazen kristallen Tim lampen in het midden van het restaurant naar ontwerp van Olgoj Chorchoj. ‘De lampen symboliseren voor mij het ambacht zoals wij koks dat in de keuken uitoefenen, want koken is ook een ambacht.’ Aldus Jaring. 

Restaurant Ratatouille Food & Wine is sinds 4 maart 2020 weer geopend. 

Ratatouille Food & Wine | Ivo Geskus @SpecialPixels

Openingsbeeld: Ratatouille Food & Wine, Haarlem | Ivo Geskus @SpecialPixels

Redactie Lekker