Nieuws

Dit Lekker500 restaurant wint NK Gouden Koksmuts 2020

Het team van Landgoed Hotel ‘Het Roode Koper’ wint de HANOS Gouden Koksmuts 2020. Deze felbegeerde prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een keukenbrigade van een restaurant met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren.

Gouden Koksmuts 2020

De prijs werd tijdens de Horecava uitgereikt aan Dennis van den Bled, Michel Oude Booijink en Tomas Nipius. Tijdens de wedstrijd moesten acht teams een amuse en een viergangendiner bereiden. Elk team bestaat uit twee koks en de chef-kok van het betreffende restaurant. De teams werden getest op samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit, en moesten koken met verplichte ingrediënten uit een blackbox. 

De jurering lag in handen van Frank Fol, Dick Middelweerd, Frank Wildmann en Felix Wilbrink. Volgens deze jury was het team van Het Roode Koper het meest continu en stabiel tijdens de wedstrijd. De brigade was op weinig fouten te betrappen en had goed samengestelde gerechten waarbij veel technieken werden gebruikt. 

Lekker500

Het Roode Koper staat tevens in Lekker500 editie 2020 op positie 50 van de Lekker Top-100. Uit de recensie: ‘Het restaurant van Landgoed Het Roode Koper, gelegen in de prachtige natuur, staat rotsvast onder bezielende leiding van chef-kok van Dennis van den Beld. Onder het genot van een glaasje Legras & Haas Blanc Brut Champagne genieten we van deze mooie plek met een fenomenaal uitzicht op de klassieke tuin. Uit de keuken komen klassieke, mooi opgemaakte Franse gerechten. Er is royaal keuze uit zowel à la carte gerechten als menu’s. We starten heel verrassend met venkel, bereid in een mousse, met in het hart van de venkel witte chocolade-ijs. Erbij wat minivenkel, witte druif en een crunch van amandel. Perfect in balans met de sauvignon blanc semillon, Margaret River uit 2017.’ 

Redactie Lekker