Nieuws

Doe jij al mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020?

Wil je bewuster of gezonder gaan leven? Of wil je letten op je suikerinname? Doe dan mee aan de derde editie van de Nationale Suiker Challenge 2020!

Macarons

Het zijn ongekende en onzekere tijden waar we in leven. Het is juist nu belangrijk om gezond te blijven, voor onszelf en voor de mensen om ons heen. Gezond eten en drinken is dan ook zeker van belang. Toch is uit onderzoek is gebleken dat 22% van de Nederlanders meer is gaan snoepen en snacken sinds de start van de intelligente lockdown. Stress, gebrek aan regelmaat, verveling en de gevulde kasten binnen handbereik helpen natuurlijk niet om alle lekkernijen te weerstaan en dus de coronakilo’s te voorkomen. 

Diabetes 

Wist je dat volwassenen in Nederland zo’n 30% teveel aan toegevoegde suikers binnen krijgen? En kinderen bijna 80%? Dit houdt in dat ruim 60% procent van de volwassenen en 90% van de kinderen in Nederland niet voldoen aan de WHO-richtlijn. Te veel suiker is een belangrijke aanleiding voor overgewicht. Inmiddels heeft de helft van de volwassenen in Nederland overgewicht en daarmee een vergrote kans op diabetes type 2. 

Nationale Suiker Challenge 2020

Genoeg redenen om bewuster te worden en gezondere keuzes te gaan maken. Daarom organiseert het Diabetes Fonds de Nationale Suiker Challenge 2020 van 8 t/m 14 juni. Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond en diabetesvrij leven verdient en helpen mensen graag om bewustere en gezondere keuzes te maken. Doe jij nog niet mee aan deze challenge? Schrijf je dan snel in voor het digitale Suiker Challenge Magazine en ontvang recepten en tips. Het is niet alleen gezond, maar ook zeer leerzaam en lekker! 

Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Suiker Challenge 2020! 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Diabetes Fonds
Beeld: Unsplash

Tags

Diabetes Fonds, Nationale Suiker Challenge 2020, Suiker, Gezond, Leefstijl