Nieuws

Zoutbewust eten: doe jij mee aan de Zoutchallenge van de Nierstichting?

Het is de ongezouten waarheid: 85% van de Nederlanders krijgt te veel zout binnen. Dat gebeurt vaak zonder dat we ons ervan bewust zijn. Daag jezelf daarom uit voor je gezondheid en bewustwording en doe mee met de Zoutchallenge van de Nierstichting!

Zout

Vooral in deze onzekere tijden waarbij gezondheid nog meer van belang is, is het belangrijk om gezond te eten, te bewegen en bewustwording te creëren. Door dagelijkse producten als broodjes, kaas, kant-en-klare soep of vleesvervangers krijgen we onopgemerkt vaak al te veel zout binnen. Te veel zout is schadelijk voor de nieren, wat risico’s met zich mee brengt.

Om deze redenen organiseert de Nierstichting de Zoutchallenge, van 27 juni t/m 8 juli 2020, waarbij je stap voor stap kan minderen in zout en je kan ervaren hoe lekker zoutbewust eten kan zijn. Laat je inspireren door zoutbewuste recepten, tips en tricks en word je bewust van jouw eetgewoonten en zoutinname. 

Neem je gezondheid niet met een korreltje zout en schrijf je hier in voor de Zoutchallenge van de Nierstichting. 

Redactie Lekker