Nieuws

Dom Pérignon lanceert Vintage 2009 Limited Edition

De nieuwe Vintage 2009 Limited Edition van Dom Pérignon is op 17 oktober j.l. feestelijk onthaald. Voor de gelegenheid w

Dom Pérignon lanceert Vintage 2009 Limited Edition

De nieuwe Vintage 2009 Limited Edition van Dom Pérignon is op 17 oktober j.l. feestelijk onthaald. Voor de gelegenheid werd een exclusief diner georganiseerd in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, onder leiding van chef Schilo van Coevorden (Taiko).

Vintage 2009 Limited EditionDom Perignon beoogt met de Limited Editions de kwaliteiten van elk jaar in een champagne vast te leggen: elk jaar is verschillend en elke vintage heeft zijn eigen karakter. Het kernwoord bij de Vintage 2009 is “licht”, refererend naar zowel de groeiomstandigheden van de druif als de smaak: floraal, zacht en verfijnd. De Limited Edition combineert uitstekend met de klassiekers: krab, kreeft, kaviaar, coquilles en verfijnde witvis.

Tokujin YoshiokaDe champagne kwam tot stand in een uitzonderlijk licht jaar, aan het einde van een zonovergoten decennium, en werd daarom omgedoopt tot solar-champagne. Het ontwerp van de Limited Edition werd hierop aangepast door de Japanse kunstenaar Tokujin Yoshioka, die het lichte karakter bovendien verwerkte in zijn kunstobject “Prism”. In voorgaande jaren werkte het champagnehuis onder meer met Karl Lagerfeld, David Lynch, Andy Warhol en mode-ontwerpster Iris van Herpen.

De ‘Prism’ by Tokujin Yoshioka is tot Kerst te bezichtigen in het Conservatorium Hotel in Amsterdam en verkrijgbaar vanaf € 179,50 bij de betere wijnspeciaalzaken.

Beeld: Dom Perignon

Redactie Lekker