Nieuws

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma opent nieuw restaurant in Eijsden

Dineren op een betoverende plek? Chef Jacob Jan Boerma, die met zijn inmiddels gesloten restaurant De Leest drie sterren Michelin behaalde, hoopt eind 2024 een nieuw gastronomisch concept neer te zetten. En dat komt op een bijzondere locatie.

Jan Jacob Boerma

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma staat bekend als rondreizende chef, en is tegenwoordig te vinden in steden als Antwerpen, Amsterdam en Yokohama in Japan. Vanaf volgend jaar is het ook mogelijk om hem te bezoeken in een kasteel, in Kasteel Oost in Oost-Maarland om precies te zien. De chef is dat overeengekomen met Michel Maas, die als eigenaar het kasteel momenteel aan het restaureren is en er een hotel gaat beginnen met ook enkele gastronomische formules. Het kasteel staat in gemeente Eijsden-Margraten. 

Passie voor gastronomie

Aan Chapeau vertelt de chef hoe de bijzondere samenwerking is ontstaan. "Michel heeft me benaderd en het klikt tussen ons, hij heeft veel passie voor de gastronomie." De twee staan ook samen op 't Preuvemint, waar Boerma een stand runt genaamd Invite. "Het is niet toevallig dat ik hier sta, dan raak ik zodoende al meer gewend aan de ambiance in de regio Maastricht. Ik geloof in de toekomst van dit gebied, waar veel mooie restaurants gevestigd zijn en waar je ook een nieuwe generatie ziet opkomen. Daar wil ik graag op inspelen."

De driesterrenchef gaat samen met zijn team een concept ontwikkelen en zal dan zelf ook geregeld in het kasteel te vinden zijn. "Ik heb er veel zin in", aldus de chef.

Maastricht

Goed nieuws voor culinaire genieters in Limburg, want Boerma is niet de enige chef die neerstrijkt in de omgeving Maastricht. Chef Sergio Herman, die ook drie sterren Michelin op zijn naam heeft staan, is door Camille Oostwegel gevraagd om een nieuw culinair concept te ontwikkelen bij de uitbouw van het Kruisherenhotel. Limburg is volgend jaar dus een goede bestemming voor fijnproevers! 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Chapeau
Beeld: NL Beeld

Tags

Jacob Jan Boerma, Eijsden, nieuw restaurant