Nieuws

Drink een bijzonder kopje koffie bij François Geurds 

Heerlijk nieuws voor de echte koffieliefhebbers: vanaf nu kun je een zeldzaam kopje koffie bij FG Restaurant en FG Foodlabs in Rotterdam drinken.

François Geurds

François Geurds, eigenaar en chef-kok van FG Restaurant** en FG Food Labs* in Rotterdam, streeft niet alleen naar het beste op het bord, ook met koffie gaat hij voor perfecte kwaliteit. Na een zoektocht kwam hij terecht bij een bedrijfje in Duitsland. Een cultbedrijf waar met de grootste precisie door twee sympathieke slijpers eigenhandig de beste koffiemolens ter wereld worden gefabriceerd. De machine, Titus, is een 100% handgemaakte grinder, gedetailleerd en zo zeldzaam dat er in Nederland maar twee exemplaren van zijn, te vinden in beide restaurants van François Geurds. Het gehele proces van begin tot eind duurt dan ook maar liefst negen maanden. 

De liefde voor koffie is niet zomaar ontstaan. Al vanaf jonge leeftijd heeft Geurds een bijzondere passie voor koffie, waar hij ook in zijn restaurants veel aandacht aan schenkt. “Ik ben zo’n koffiefreak. Ik had al een ModBar, met de geavanceerde molens van TITUS-Grinding erbij durf ik te stellen dat FG in Nederland koploper is op het gebied van koffie. Bij ons is de koffie allerminst een anticlimax of hekkensluiter”, aldus Geurds.  Met zijn team is er een plek gecreëerd waar hij zijn gasten verrast en laat genieten van de smaak, service en sfeer, van het bord tot in het kopje. 

Redactie Lekker