Nieuws

Edger Groeneveld gepromoveerd tot SVH Wijnmeester

Edger Groeneveld, sommelier van restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk, is woensdag 20 maart geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester.

Edger Groeneveld

Groeneveld mag als 35e SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. ’t Nonnetje wordt hiermee onderdeel van de elf restaurants in Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. Michel van der Kroft, chef van ’t Nonnetje, behaalde zijn Meestertitel in 2005.

Het behalen van de SVH Meestertitel ziet Groeneveld als kroon op zijn werk als sommelier. Hij werkte als leerling bij verschillende sterrenzaken, en vervolgde hierna zijn carrière bij Het Koetshuis* in Bennekom. Hier behaalde hij in 2011 de titel Sommelier van het Jaar. In 2016 maakte Edger de overstap naar restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk.

In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. 

Lekker500

’t Nonnetje is al jaren een vaste waarde in restaurantgids Lekker500. In editie 2019 staat het restaurant op plaats 33 in de Top-100. Benieuwd naar de recensie? Je kunt de gids hier bestellen. 

Redactie Lekker