Nieuws

Een nieuwe chef-kok voor restaurant Bentinck in Amerongen 

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft een nieuwe chef-kok, Kevin Mewe. Hij volgt Frank Bakkenes op, die zijn rol als Executive Chef gaat vervullen bij Swijnenburg, waar Bentinck onderdeel van is. 

Chefswissel restaurant Bentinck

Kevin Mewe, de nieuwe chef-kok, is een vertrouwd gezicht bij Bentinck in Amerongen. Hij is namelijk al vier jaar werkzaam bij het restaurant, waarvan twee jaar als rechterhand van Frank Bakkenes. Mewe is enthousiast om te beginnen aan zijn nieuwe uitdaging: “Ik vind het gaaf om het gezicht van de keuken te zijn, om alles in de keuken op orde te hebben en ervoor te zorgen dat alles van A tot Z goed loopt. Mijn creativiteit kan ik kwijt in het bedenken van nieuwe gerechten en daarnaast denk ik enorm veel voldoening te kunnen halen uit het overbrengen van mijn kennis aan onze koks, zodat iedereen in het team het beste uit zichzelf naar boven kan halen. En naast mijn team is alles wat ik doe natuurlijk voor de gasten. Hen weg zien gaan met een voldane blik, zegt meer dan 1000 woorden.”

Nieuwe keukenbrigade

Naast de nieuwe functie voor Kevin Mewe, biedt deze chefswissel voor meer doorgroeimogelijkheden. Zo wordt voormalig Chef de partie Mees in den Bosch nu de rechterhand van Mewe en zal Frank Bakkenes het team operationeel blijven versterken en alles op organisatorisch vlak rondom het restaurant en de partijen gaan regelen. “We groeien en het wordt te veel werk om als chef-kok de focus op de keuken en de organisatie te houden. Wij hebben bij Swijnenburg de ambitie om het altijd nóg beter te doen en met deze verschuiving komt daar ruimte voor”, aldus Bakkenes.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg laat weten enthousiast te zijn over de ontwikkelingen binnen zowel de organisatie als het team: “Swijnenburg breidt uit en dat vergt een bredere en grotere organisatie en met deze ontwikkeling zijn we daar klaar voor. Een hele mooie uitdaging en ik kijk er enorm naar uit om dit met zijn allen te gaan doen!’’  

Redactie Lekker