Nieuws

Een nieuwe locatie voor sterrenrestaurant De Rozario

Restaurant De Rozario heeft een nieuwe locatie. Eigenaar en chef-kok Jermain de Rozario opende op 23 juli 2020 de deuren van zijn nieuwe restaurant. Het restaurant zat aan de Steenweg en is nu gevestigd in de monumentale Villa Prinzen in Helmond. 

Jermain de Rozario

De Rozario, nieuw in Lekker500 editie 2020, zat gevestigd aan de Steenweg in Helmond, maar na vier jaar heeft Jermain de Rozario besloten het restaurant te verhuizen naar de 18e-eeuwse Villa Prinzen dat aan de Markt 213 in Helmond zit. De nieuwe locatie biedt voor De Rozario en zijn partner Virginia Rhoe vele nieuwe mogelijkheden om op culinair gebied verder te groeien. Er is meer keukenruimte, het maximaal aantal gasten is uitgebreid naar 64, er is een private-dining-ruimte, een terras en een binnentuin. Daarnaast is er een ruime parkeergelegenheid door het grote openbare parkeerterrein. 

“Met een keuken die drie keer zo groot is kunnen we hier laten zien wat we kunnen en kunnen we op meerdere fronten doorgroeien. Dat gaan we gefaseerd doen. Zo nemen we de binnentuin en de private-dining-ruimte volgend jaar pas in gebruik. De komende maanden gaan we met het team rustig wennen aan de nieuwe locatie en nemen we maximaal 30 gasten aan. Vanaf september wordt de brigade uitgebreid en kunnen we nog meer laten zien”, aldus Jermain de Rozario. 

De chef richtte zich op de Aziatische wereldkeuken en gaat hier ook mee verder. Er werd al een langere tijd geen brood met boter meer op tafel geserveerd, maar een Aziatisch alternatief, laat De Rozario weten. “Vis en vlees spelen niet altijd meer de hoofdrol omdat ik ook heel graag met groente wil verrassen. Waar we aan de Steenweg geen tafellinnen hadden, is een deel van de tafels nu wel voorzien van een tafelkleed. Service en beleving krijgen nog meer verdieping, we nemen de gast mee naar een andere wereld en we doen het af en toe wat onconventioneler dan in topzaken gebruikelijk is.”

Het nieuwe restaurant is 200m2 groot, waarvan de open keuken 35m2 in beslag neemt. “Het interieur is te omschrijven als modern met Aziatische invloeden, met een knipoog naar mijn kookstijl. Een deel van de tafels is rond en de stoelen zijn met een zachte stof bekleed. Natuurlijke elementen zijn te zien in de houten vloer, houten afscheidingen, de lampen en de planten, die deels aan het plafond hangen. Het interieur is een beetje chique, maar ook warm en toegankelijk,” vertelt De Rozario.

Van de oude locatie zal De Rozario nog geen afscheid nemen, er staat namelijk een nieuw concept klaar voor het einde van 2020. Er zal een laagdrempelige horecazaak komen waar aandacht wordt besteed aan het opleiden van de jonge generatie. 

Benieuwd geworden naar de nieuw locatie van De Rozario? Kijk hier voor meer informatie. 

Redactie Lekker