Nieuws

Een uniek design van kunstenaar B.D Graft op de second skin van Ruinart 

Champagnehuis Ruinart is voor PAN Amsterdam een samenwerking aangegaan met de Duits-Nederlandse kunstenaar B.D. Graft. Tijdens de PAN-kunstbeurs worden 20 limited edition magnums van Ruinart tentoongesteld en geveild. De opbrengst gaan naar het WFF. 

B.D. Graft - Ruinart

De second skin van de champagneflessen die kunstenaar B.D. Graft voorziet van een uniek design, nummering en handtekening, is 100% afbreekbaar. De flessen worden tentoongesteld in de Ruinart Lounge, in het midden van de beurs. Tijdens de kunstbeurs worden de flessen geveild en de opbrengst hiervan gaat naar een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF), S.O.S. Bos. Ruinart: “Natuurverlies en klimaatverandering raken ál het leven op aarde. Om dit te stoppen hebben we meer natuur nodig. Met de opbrengst zal WWF wereldwijd bos veiligstellen. Dit sluit perfect aan bij de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid die Maison Ruinart zich heeft gesteld.”

Creatief en lokaal talent

Sinds het ontstaan van het wijnhuis heeft Ruinart een onbreekbare band met kunst. Ieder jaar nodigt het wijnhuis een hedendaagse kunstenaar uit om een visie te geven op het wijnhuis, waarbij het wijnhuis zich inzet om opkomende creatieve talenten lokaal te ondersteunen. De kunstenaar dit jaar is B.D. Graft die voor Ruinart een 100% recyclebare verpakking, oftewel een second skin van 20 blanc de blanc magnumflessen mocht beschilderen. 

Over kunstenaar B.D. Graft

B.D.Graft (Duitsland, 1988) is een Duits-Nederlandse beeldend kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. In de loop der jaren heeft hij een eenvoudige, herkenbare beeldtaal ontwikkeld waarmee hij moeiteloos kan laten zien wat hem bezighoudt. Of het nu een intrinsiek verlangen of een geinige gedachte is. De natuur en de menselijke conditie spelen een centrale rol in zijn werk, en het therapeutische effect van kunst maken is iets wat de kunstenaar graag wil doorgeven aan de toeschouwer. Aan de ene kant viert zijn werk het leven, aan de andere kant herinnert het eraan hoe vluchtig en kwetsbaar het is, en bevordert zo een gevoel van gemeenschap en bewust leven. Zijn kunst bevindt zich ergens tussen mooi en lelijk, het oprechte en cynische, het puur decoratieve en het betekenisvolle. Het werk van B.D. Graft zit paradoxaal genoeg tussen elk van deze posities in en spreekt eigenlijk voor zichzelf.

Over Ruinart 

Op 1 september 1729 begon Maison Ruinart de geschiedenis van de champagne te schrijven. Sindsdien is het wijnhuis zijn wijnen blijven perfectioneren. Ruinart heeft een focus op chardonnay en de champagnes kenmerken zich door elegantie, zuiverheid en licht. Maison Ruinart combineert de kracht van eeuwen geschiedenis met een eigentijds engagement. Maison Ruinart drukt zijn voorliefde voor de kunst uit door samen te werken met bekende kunstenaars. Dit doet het al sinds 1896, toen Alphonse Mucha werd uitgenodigd om een kunstwerk te creëren dat in die tijd een immense impact zou hebben. Voor Ruinart is artistieke expressie een manier om zijn erfgoed, zijn geschiedenis, zijn savoir-faire en de uitmuntendheid van zijn wijnen over de hele wereld te delen.

Redactie Lekker