Nieuws

Eerste culinaire snackmuur van Nederland opent in Stolwijk

Restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk introduceert de eerste culinaire snackmuur van Nederland. De officiële opening van dit ludieke idee zal plaatsvinden op vrijdag 5 februari. De snackmuur wordt dan geopend door burgemeester Roel Cazemier.

De Nieuwe Polderkeuken

Eigenaar en chef-kok Frank Streefland van restaurant De Nieuwe Polderkeuken vindt het belangrijk, nu de lockdown wederom verlengd is en er een extra onzekere tijd is aangebroken, om te blijven ondernemen en te blijven komen met nieuwe ideeën. 

Een nieuw ludiek idee kwam tot stand: de culinaire snackmuur, gevuld met ambachtelijke en lokale culinaire gerechten. Van seizoen stamppotten tot warme culinaire gerechten voor de fijnproevers. Zoals rivierkreeft-hotdogs met kreeftenmayonaise en langzaam gegaarde Waardse sukade met eendenlever espuma en Hollandse aardappel, zo uit de muur. 

De snacks mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook Stolwijkse kaas-zwarte truffelbitterballen en vegetarische alternatieven haal je zo uit de muur. Verder is de muur gevuld met koude afhaalgerechten en alcoholvrije cocktails, oftewel mocktails. 

De locatie van de snackmuur is voor de deuren van De Nieuwe Polderkeuken op het pittoreske dorpsplein in Stolwijk. Er is een heus groen vlonderterras gebouwd waardoor je je waant in een weiland in de polder. 

Redactie Lekker