Nieuws

Eerste Wild Winter BBQ Festival in Nederland door Highland Park Whisky

Op zaterdag 11 februari vindt het eerste Wild Winter BBQ Festival plaats op het eiland Tiengemeten, in de buurt van Rotterdam. Georganiseerd door Highland Park met gerechten samengesteld door (BBQ)-chefs Jord Althuizen en Estée Strooker. 

Wild Winter BBQ Festival

Een exclusief evenement georganiseerd door Highland Park Whisky: de Wild Winter BBQ. Met dit evenement, waar BBQ-chef Jord Althuizen en chef-kok Estée Strooker (van voormalig restaurant ’t Amusement in Arnhem en bekend van Masterchef en 24Kitchen) zullen koken, brengt Highland Park “A Wild Harmony” naar Nederland. Deze whisky wordt op één van de meest afgelegen plekken van Schotland gemaakt: Orkney Island. Een eiland dat is omringd door zoute zee, waar de windkracht enorm is en geen bomen groeien. Door deze elementen met elkaar in harmonie te laten werken is Highland Park erin geslaagd een zeer gebalanceerde whisky te maken. Althuizen en Strookers zullen mooie gerechten bereiden waarbij de whisky en de gerechten op harmonieuze wijze bij elkaar komen. 

Van Orkney Island naar Tiengemeten 

Het Schotse wildland is op 11 februari ook te beleven op het eiland Tiengemeten, in de buurt van Rotterdam. Op dit unieke eiland kunnen gasten naast het genieten van de bijzondere gerechten ook genieten van verschillende optreden en een whisky-tasting. Het eiland is te bereiken per boot die vertrekt vanaf de Nieuwendijk in Zuid-Beijerland (ZH). Ook worden gasten weer teruggebracht en om 20:00 weer op dezelfde locatie afgezet. 

Meer weten over dit culinaire evenement? Kijk hier voor meer informatie.  

Redactie Lekker