Nieuws

Euro-Toques Young Chef Award 2018

Euro-Toques Nederland organiseert op 19 september een nieuwe editie van de Young Chef of the Year competitie. Tijdens deze wedstrijd meten jonge koks zich met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit

Euro-Toques Young Chef Award 2018

Het is de 24ste keer dat Euro-Toques deze wedstrijd organiseert. Leden van Euro-Toques beloven gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. Verschillende restaurants die lid zijn van Euro-Toques staan ook in Lekker500 zoals La Fleurie in Oirschot en Le Garage in Amsterdam. 

Om deel te nemen aan deze competitie moet je werkzaam zijn als zelfstandig kok in een restaurant dat open is voor het publiek. De wedstrijd is bedoeld voor jonge koks en daarom geldt een maximale leeftijd van 27 jaar. Inschrijven kan nog tot 4 september door een mail te sturen naar: info@euro-toques.nl. Het is ook mogelijk om je aan te melden via de website

De opdracht

Op de wedstrijddag ontvangen de deelnemers een 'black box'. In deze box zitten producten van het desbetreffende seizoen waarmee een driegangenmenu bereid moet worden. Alle hoofdingrediënten zitten in deze box en daarnaast zijn ook algemeen te gebruiken ingrediënten, zoals boter, olie en diverse groenten en kruiden aanwezig.

En verder

Op woensdag 19 september zullen de vijf finalisten tegen elkaar strijden tijdens Gastvrij Rotterdam. Ze worden beoordeeld door een jury bestaande uit: chefkok Dervilla O’Flynn Ballymaloe House (Euro-Toques Ierland), Marie Louise Schipper (schrijver), Vincent van der Zalm (sous chef – Parkheuvel), John Spruit (bestuur ETN) en Wayne Kropman (oud winnaar 2017). 

De winnaar mag een week stage lopen bij een Euro-Toques restaurant, met een zakgeld van €500 voor reis- en verblijfskosten, aangeboden door Food Equipment Groep Nederland keukeninrichtingen.  

Redactie Lekker