Nieuws

Europese finale Bocuse d'Or verplaatst

De coronacrisis heeft de hele wereld in haar greep, met onder andere als gevolg dat de Europese finale van Bocuse d’Or is uitgesteld.

Bocuse d'Or

De Europese finale was eerder gepland op 28 en 29 mei, maar zal nu op 3 en 4 september 2020 plaatsvinden in Talinn, Estland. 

Chef Marco van de Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (restaurant De Burgemeester) zullen Nederland vertegenwoordigen en waren, zoals hier te lezen, volop bezig met de voorbereidingen voor deze prestigieuze wedstrijd. 

Wereldwijd worden maatregelen getroffen in het belang van ieders gezondheid. De internationale organisatie vindt het dan ook niet verantwoord om de wedstrijd in mei door te laten gaan. "We kunnen ons helemaal vinden in dit besluit en we zijn in zekere zin opgelucht dat dit in een vroeg stadium wordt besloten door de organisatie. Je kunt het op geen enkele manier riskeren dat een groot evenement met duizenden mensen bijdraagt aan verspreiding van het virus. Marco en Yentl ontvingen het nieuws terwijl zij aan het trainen zijn. Ze gaan, voor zover dat kan, vol goede moed door onder deze omstandigheden.”, aldus bestuurslid Ricardo Eshuis (directeur SVH). 

Naast de Europese finale is er één andere continentale finale, de Noord- en Zuid-Amerikaanse finale, wegens het coronavirus verplaatst. Deze finale zal nu van 25 t/m 27 september 2020 in de Peruaanse hoofdstad Lima plaatsvinden. De vastgestelde dagen voor de finale van het Aziatisch-Pacifische gebied blijft ongewijzigd op 1 en 2 juli 2020 en wordt in China in de stad Guangzhou gehouden. 

De wereldfinale van Bocuse d’Or zal plaatvinden eind januari 2021 in Lyon, Frankrijk. 

Redactie Lekker