Nieuws

 Experimentele Gastronomie

SVH Meesterkok Jef Schuur en topchef Luc Kusters presenteren samen met het gastronomisch experiment Steinbeisser op 7, 8

 Experimentele Gastronomie

SVH Meesterkok Jef Schuur en topchef Luc Kusters presenteren samen met het gastronomisch experiment Steinbeisser op 7, 8 en 9 oktober een diner in het Amsterdamse Lloyd Hotel.

Steinbeisser is een gastronomisch experiment binnen het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam, waarbij chef-koks buiten hun eigen specialisme en gilde nieuwe concepten mogen creëren voor de Experimentele Gastronomie diners. Eten en drank zijn altijd puur plantaardig (vegan) en er worden uitsluitend producten gebruikt die afkomstig zijn van biodynamische of biologische teelt uit een bepaalde streek. Jef Schuur van Bij Jef, bekend van zijn gerechten met Texelse producten als zuiglam, kazen en zeevruchten, en Luc Kusters van Bolenius, die de Nieuwe Amsterdamse keuken serveert, zullen alle registers opentrekken om puur biologisch en plantaardige gerechten te creëren. De gerechten worden geserveerd op speciaal voor deze editie ontworpen bestek, handgeblazen glas en servies.

De kosten voor het zesgangenmenu met wijn- of sap-arrangement zijn €125. Voor reserveringen: [email protected]org.

Beeld: Steinbeisser.

Redactie Lekker