Nieuws

Flying Dutchmen Cocktails geopend in Amsterdam

Tess Posthumus en Timo Janse openden 22 december hun langverwachte cocktailbar in Amsterdam. De tot in de puntjes verzorgde bar is het hele jaar door geopend en laat benieuwde gasten kennismaken met klassieke cocktails (en hun verhaal).

Tess Posthumus en Timo Janse cocktails

Cocktails zijn de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid, met een wildgroei aan signature cocktails, opvallende receptuur en kleurrijke, instagramwaardige creaties als gevolg. Muziek in de oren voor Posthumus, die met haar kunsten werd uitgeroepen beste vrouwelijke bartender ter wereld. Ze bemerkte echter dat de kennis van klassieke cocktails in Nederland gering was. Zonde, want die dienen juist als hoeksteen van de cocktailcultuur. Daarom is bewust besloten om deze klassiekers de hoofdrol te laten spelen in Flying Dutchmen, kracht bijgezet door het motto: “We must learn to walk before we can run, before we can fly”. 

Flying Dutchmen Cocktails interieur
  

Posthumus en Janse werken sinds 2009 samen bij Door 74, een internationaal gerenommeerde speakeasy aan de Regulierdwarsstraat in Amsterdam. Daarnaast organiseren ze met Albert van Beeck Calkoen sinds 2017 de Amsterdam Cocktail Week. Met Flying Dutchmen Cocktails wil het duo de gasten een mooie, smaakvolle avond bezorgen, maar ze ook wat bijbrengen. Achter elke cocktail en elk recept zit een verhaal dat ze met veel enthousiasme vertellen. Voor ontluikende mixologen en andere geïnteresseerden worden er zelfs trainingen en workshops gegeven. Ze willen de drempel verlagen en cocktails toegankelijker maken voor iedereen. Meer informatie en indrukken vind je op hun Facebook of Instagram.

Flying Dutchmen Cocktails barstation
  

Foto's: Flying Dutchman Cocktails

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Flying Dutchmen Cocktails

Tags

cocktails, tess posthumus, timo janse, amsterdam, cocktailbar, flying, dutchmen, flying dutchmen