Nieuws

François Geurds zet traditie voort en kookt voor daklozen in Rotterdam

Het zijn zware tijden voor iedereen en ook de aankomende feestdagen zullen anders worden dan we gewend zijn. Desondanks zorgt chef-kok François Geurds voor een lichtpuntje: hij kookt een oudejaarsdiner voor daklozen in Rotterdam.

François Geurds

Elk jaar kookt chef-kok François Geurds van FG Restaurant** en FG FoodLabs*, maaltijden voor plaatselijke daklozen in Rotterdam. Het is een ware traditie geworden. Hoewel de coronacrisis onder andere de horeca hard treft, wil Geurds ook dit jaar de traditie voortzetten. Zijn grootste doel sinds het openen van zijn restaurants is dan ook zijn voor liefde voor gastronomie met zoveel mogelijk mensen delen. “Het koken voor daklozen geeft een fantastische voldoening, ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen!”, aldus François Geurds. Zo houdt hij de geest van het geven levend voor diegenen die het meest behoefte hebben aan het kerstgevoel, en draagt hij een warm hart toe aan de lokale daklozen. 

Op 31 december zijn alle dak- en thuislozen welkomen om, geheel volgens alle richtlijnen en maatregelen omtrent het coronavirus, een heerlijk en warm  oudejaarsdiner af te halen bij FG Restaurant. 

Redactie Lekker