Nieuws

Fred Rotterdam viert tienjarig jubileum met restyling

Restaurant Fred Rotterdam werd de afgelopen weken volledig gerestyled. Chef Fred Mustert koos voor een warm, eigentijds interieur dat zijn eigentijdse keuken complementeert. Het is de eerste stap in de jubileumviering van het sterrenrestaurant.

fred rotterdam keukenbrigade

Opvallende nieuwe details zijn een winedome, zachte wandbekleding met reliëf, een kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en een lichtobject dat op het plafond de hele zaal door kronkelt; de handtekening van Fred Mustert zelf. Samen met interieurontwerper Jeroen Smeele tekende hij het hele ontwerp. Het doel was een inrichting die een tijdje mee moest kunnen. Mustert: ‘Geen trendgevoelig interieur, maar een bijzonder en stijlvol interieur met een exclusieve uitstraling. Ik vind dat we daarin geslaagd zijn.’

De restyling had echter niet enkel esthetische redenen. Door het nieuwe plafond is de akoestiek in het restaurant verbeterd, wat zowel gast als keukenbrigade veel meer rust geeft. Er is ook nagedacht over licht: ‘Door een nieuwe led-techniek met heel natuurlijk licht is de belichting op tafel enorm verbeterd en komen gerechten veel beter uit.’

Fred Rotterdam

De op maat gemaakte, geklimatiseerde winedome vervangt de klassieke wijnkasten en ook de kaaswagen waar het restaurant om bekendstaat kreeg een opvallende plaats. Mustert: ‘De wagen is bij binnenkomst in de hal zichtbaar en is direct een conversation piece. De ruimte waarin hij staat is geklimatiseerd en geurvrij afsluitbaar. Ik ben heel blij met het resultaat, we hebben er samen met Jeroen Smeele en zijn team iets bijzonders van gemaakt.’

Foto's: Pieter d'Hoop / Fred Rotterdam

Redactie Lekker