Nieuws

Frederik Berselius van Aska kookt mee in RIJKS®

Sterrenchef Frederik Berselius is op 26 mei te gast bij RIJKS® voor een lunch- en diner-event samen met chef Joris Bijdendijk. Tijdens zijn bezoek presenteert Berselius zijn eerste boek, Aska, vernoemd naar zijn restaurant in New York City.

Frederik Berselius Rijks

De geboren Zweed groeide op in Stockholm, maar voor zijn carrière verhuisde Berselius naar New York. Hij werkte daar voor verschillende toprestaurants en blonk uit door zijn toepassing van het natuurlijke; een sterk contrast met de drukke metropolitaanse omgeving. In 2012 opende hij zijn restaurant Aska, Zweeds voor ‘as’, in trendy Brooklyn. Hier combineert hij tradities uit de Nordic Cuisine met invloeden vanuit zijn stadse omgeving.

Zijn unieke smaken en technieken hebben hem twee Michelinsterren opgeleverd en je kunt ze op 26 mei zelf proeven. Samen met Joris Bijdendijk creëert Berselius een speciaal gastchef-menu. De prijs van het menu plus boek is tijdens de lunch €105 p.p. en tijdens het diner €140 p.p. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, reserveren kan via de website van RIJKS®.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: RIJKS®

Tags

frederik berselius, joris bijdendijk, rijks